Starší článek Novější článek

3.díl článku 10 NEJČASTĚJŠÍCH CHYB PŘI NABÍRÁNÍ…

  • Články o výživě a tréninku
  • před 7 lety

Přinášíme vám *3.díl článku 10 NEJČASTĚJŠÍCH CHYB PŘI NABÍRÁNÍ SVALOVÉ HMOTY*
- ostatní články můžete najít na našem profilu

5) Váha
V období přibírání se většina cvičenců stará především o číslo na váze, to způsobuje přibírání tuku ve větší míře, než je nutné. Mnozí chtějí vážit těch vysněných 100kg ve svalech, ale bohužel se za vidinou tohoto čísla začnou přejídat nesmyslnými porcemi. To má za výsledek bohužel nabírání více tuku, než svalové tkáně, mnohem více. Vaše tělo nedokáže nabírat během týdne kila čisté svalové hmoty, pokud tedy přibíráte hodně na váze za krátkou dobu, je to díky tuku.

Zaměřujte se spíše na to, jak vypadáte. Zrcadlo vám dá daleko přesnější pohled na vaše výsledky, než číslo na váze.

6) Příliš mnoho kardia
To je přesně problém, který bohužel brzdí nabírání svalové hmoty. Vaše tělo nemůže dělat významné pokroky v přibírání čisté svalové hmoty, pokud většinu vaší energie spálíte při kardiu. Tělo pak nemá dostatek energie a živin na to pořádně růst.

Ze zdravotních důvodů, například pro zdraví srdce kardio samozřejmě doporučujeme, jen ne v tom měřítku, že po každém tréninku jdete na vyčerpávající kardio. Poté nedokážete přijmout více energie, než jste vydali a tudíž neporostete. Pokud 2-3x za týden budete provádět kardio po dobu 15-25 minut, uděláte dobře pro svoje zdraví, to ano, jen to nepřehánějte, pokud vám jde o přibírání svalové hmoty.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.