Starší článek Novější článek

Chilli con carne

  • Fitness recepty
  • před 7 lety

*Chilli con carne*
Množství: 4 porce
Příprava: 10 minut
Tepelná příprava: 40 minut

Nutriční hodnoty na 1 porci:
625 kcal
Bílkoviny: 33g
Sacharidy: 76g
Tuky: 21g

Ingredience:
240 g celozrnné rýže
100 g červené cibule
100 g červené papriky
1 lžíce řepkového oleje
stroužek česneku
1 konzerva červených fazolí (400g)
1 lžička sladké papriky
1 lžička kayenského pepře
400 g mletého hovězího masa
300 ml hovězího vývaru (může být i drůbeží nebo zeleninový)
1 konzerva rajčat (400g)
špetka soli
pepř

Postup:
1) Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu (cca 25 minut).
2) Mezitím si nakrájíme cibuli na jemno. Očistíme si papriky a nakrájíme je na menší nudličky. Česnek nakrájíme na plátky.
3) V hlubší větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek, papriku a kayenský pepř. Smažíme cca 3 minuty.
4) Poté přidáme maso a opékáme ho za stálého míchání (cca 20 minut).
5) Poté přilijeme vývar a rajčata a fazole. Osolíme a opepříme.
6) Přikryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme 20 minut.
7) Podáváme s celozrnnou rýží.
8) Autorkou receptu je Barbora Hlubučková.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.