Starší článek Novější článek

Kdy dělat kardio ?

  • Rady pro začátečníky
  • před 7 lety

*Kdy dělat kardio ?*

Samozřejmě že každý pohyb je dobrý, co se týče změny postavy. Budeme se ale zde bavit konkrétněji, a to přímo o tom, kdy je nejlepší načasovat kardio. Máme několik možností: před tréninkem v posilovně, po tréninku v posilovně a nebo samostatně. Jak je to ale nejlepší ?

První si rozebereme možnost před tréninkem v posilovně. Tuto možnost vám nedoporučujeme z několika důvodů. Pokud se pouze zahřejete 5 minut před tréninkem na páse či na rotopedu, tak to do kardia nepočítáme. Myslíme tím plnohodnotné kardio před tréninkem, to konkrétně nedoporučujeme kvůli tomu, že se zbytečně před silovým tréninkem unavíte. Silový trénink v posilovně by měl být ale tou hlavní složkou, takže vyčerpat se před tím kardiem je kontraproduktivní a nevyplatí se to, do tréninku již nebudete mít tolik síly.

Další možností je kardio po tréninku v posilovně. Tuto možnost doporučujeme nejvíce ze všech. Pokud jde o spalování tuku, jedná se o nejlepší možnost. Po silovém tréninku bude mít tělo vcelku vyčerpané své energetické zásoby a na kardiu začne brát z těch tukových o mnoho dříve než normálně. Zkuste si po svém silovém tréninku jít na kardio, například na 30 minut chůze do kopce nebo na rotoped.

Rozebereme si ještě možnost kardio samostatně. Tím samozřejmě nic nezkazíte, jelikož nějakou energii v průběhu kardia spálíte. Pokud je pěkně, zajděte si například zaběhat nebo projít se venku nebo na kole. Pokud jdete do posilovny jen s tím cílem, že svůj čas strávíte pouze v kardio zóně, není to úplně ta nejlepší možnost, protože mnohem více benefitů má silový trénink.

Kardiem navíc posilujete i kardiovaskulární systém, takže je samozřejmě obecně doporučeno. Abychom to shrnuli, nejlepší možností zařazení kardia do vašich plánů je po tréninku v posilovně, to je nejvíce efektivní pro spalování tuků. Pokud již nebudete mít sílu po těžkém silovém tréninku, můžete kardio dělat samostatně ve volné dny.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.