Starší článek Novější článek

3 nejčastější chyby, které děláte při hubnutí - 1…

  • Fitness pro ženy
  • před 7 lety

*3 nejčastější chyby, které děláte při hubnutí - 1.díl*

Když slyšíte slova jako hubnutí nebo redukce tuku, co se vám představí jako první?
Pokud jste jako většina žen okolo, které nemají žádné znalosti o cvičení nebo stravování, pravděpodobně si pod tím představíte, že nesmíte jíst nic, jen nějaké zelené lístky se suchým kuřecím masem. To ovšem není ani zdaleka pravda.

Všude okolo sebe vidíte samé experty, kteří prosazují jejich metody jako ty nejlepší pro hubnutí. Je to lehké, říkají, stačí omezit tuhle živinu nebo přidat tenhle doplněk výživy a budete hubenější během pár dnů. Tomu ale nevěřte. Jste připraveni se dozvědět celý příběh těchto nefunkčních metod na hubnutí ?

Tyto metody způsobují pokles vody ve vašem těle, tudíž i ztrátu hmotnosti, zatímco jste zbaveni svých oblíbených jídel po určitou dobu. V podstatě ztrácíte pouze vodu, tudíž na váze rozdíl poznáte. Nepodlehněte tomuto marketingu. Tyto metody nejsou dlouhodobě udržitelné a po té, co s těmito dietami přestanete, znatelně začnete opět nabírat na váze.

Takže jak rozumně na hubnutí pro ženy ? Jak mohou ženy zhubnout bez toho, aby si ohryzávali prsty hladem nebo strávili celý život na běžícím páse ? Zde jsou některé z nejčastějších chyb týkající se hubnutí .

1)Diety, které jsou založeny na hladovění
Největší lží, pokud se bavíme o hubnutí pro ženy je, že hladovění je nutné k redukci tuku. Říká se ale, že ty největší lži jsou blízko k pravdě. Jak je to u hubnutí ?
Pravda o hubnutí je následující: Musíte být v mírném kalorickém deficitu, abyste mohli redukovat tuk. Pokud chcete zhubnout půl kila tuku týdně, stačí vám kalorický deficit 500 kcal. Musíte mít tedy o 500 kcal menší kalorický příjem než váš denní energetický výdej. Například, když budete místo slazených nápojů pít vodu, váš denní příjem se může zmenšit právě o 500 kcal.

Není potřeba drasticky snižovat váš denní příjem kalorií a hladovět do té míry. že váš metabolismus přestane úplně fungovat. Když drasticky snížíte kalorie, vaše tělo bude držet tuk, který máte, aby si zajistilo energetické zásoby na horší časy, protože si myslí, že nedostane potravu. Když se toto stane, vaše tělo začne spalovat svalovou hmotu. Každé hubnutí způsobené extrémním kalorickým deficitem způsobí odbourání svalů a vodu, nikoliv tuku. Budete mít spíše nezdravou a vyhublou postavu nežli zdravou a štíhlou.

Pomocí následujícího výpočtu můžete zjistit, kolik by měl být váš orientační denní kalorický příjem. Jednoduchou cestou je vzít vaší váhu v kilogramech a vynásobit x 38. To vám dá dobrou výchozí pozici pro hubnutí. Můžete přizpůsobit z tého hodnoty například tak, že odečtete 200-300 kcal každé 2 týdny, dokud nenajdete váš ideální kalorický příjem.

Když poupravujete svůj denní příjem kalorií, pamatujte že méně je někdy více, co se týče snižování kalorií. Vaše dieta by vám stále měla dávat dostatek energie k tomu intenzivně trénovat, jak v posilovně, tak při kardiu. Pokud energii nemáte, přehodnoťte svůj denní příjem kalorií.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.