Starší článek Novější článek

4 MÝTY O POTRÉNINKOVÉ VÝŽIVĚ 2.díl

  • Články o výživě a tréninku
  • před 7 lety

Máme pro vás pokračování článku *4 MÝTY O POTRÉNINKOVÉ VÝŽIVĚ 2.díl* (ostatní články najdete u nás na profilu) :

2.MÝTUS: SYROVÁTKOVÝ PROTEIN JE NEJDŮLEŽITĚJŠÍ DOPLŇEK STRAVY PO TRÉNINKU

Teorie mýtu:
Syrovátkový protein je rychle stravitelný, zvýší syntézu bílkovin, maximalizuje svalový růst a je nejvhodnějším suplementem po tréninku.

Vědecké důkazy:
Esenciální aminokyseliny a proteiny v neporušené podobě se ukázali jako nejlepší pro maximální zvýšení syntézy bílkovin, hydrolyzovaný protein zlepšuje trávení bílkovin a jejich vstřebatelnost.
Proteinové hydrolyzáty jsou tvořený rozdělením bílkovin do výsledné směsi aminokyselin, zatímco jiné proteinové prášky mají větší peptidovou strukturu. Tudíž, pokud vám jde o rychlé trávení a vstřebatelnost, měli byste volit hydrolyzovaný protein.
Naproti tomu leucin, což je konkrétní aminokyselina se ukázala jako velice důležitá pro dosáhnutí maximální syntézy bílkovin. Pokud se leucin nepříjímá i s ostatními aminokyselinami, sacharidy nám zde mohou pomoci pro zvýšení syntézy bílkovin.
Pokud ale příjmeme 20g bílkovin,9g esenciálních aminokyselin, tak příjem sacharidů již nezvýší syntézu bílkovin, jak jsme zmiňovali minule.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.