Starší článek Novější článek

3 TIPY PRO VĚTŠÍ BICEPS

  • Články o výživě a tréninku
  • před 7 lety

*3 TIPY PRO VĚTŠÍ BICEPS *

1) Upřednostněte cvičení bicepsu s velkou činkou, jednoručkami nebo EZ. Základ vašeho tréninku na biceps by neměly tvořit cviky na strojích nebo kladkách. Nejvhodnější je vybrat kombinace cviků, které zapojí biceps z různých úhlů, například Bicepsový zdvih s EZ, Kladivový zdvih s jednoručkami, Bicepsový zdvih s velkou činkou nadhmatem. Cviky na kladkách nebo strojích můžete zařadit na konci tréninku bicepsu, základ by ale měli tvořit cviky s činkami.


2) Snažte se vaše bicepsy neustále šokovat. Pokud je budete trénovat neustále stejně, adaptují se na stereotypní tréninky a nebudou dostatečně stimulovány k růstu. Snažte se tedy do tréninku zapojit co nejvíce různých tréninkových principů. Ve vašem tréninku bicepsů by tedy neměli chybět supersérie, shazované sérii, ani silovější opakování, či prodlužování negativních fází. Zkuste například supersérii Kladivový zdvih s jednoručkami + Šikmý kladivový zdvih s jednoručkami. Shazovanou sérii můžete využít například u bicepsových zdvihů na lavici s jednoručkami, začněte s těžší vahou, po selhání vemte lehčí zátěž a pokračujte do mrtva. Prodlužování negativní fáze můžete využít při bicepsovém zdvihu s EZ, skvěle tak šokujete svalová vlákna.

3) Zkuste trénink bicepsu spojit s tréninkem tricepsu. Pokud totiž biceps pojedete jako sekundární partii k velké svalové skupině, je to taky možnost, ale může se stát, že budete již vyčerpaní z tréninku velké partie a na biceps se nebudete tolik soustředit a půjde vám jen o to, aby to bylo již za vámi. Pokud spojíte menší svalové skupiny, jako biceps a triceps, nebudete tolik vyčerpáni před tréninkem bicepsu a budete se lépe soustředit a trénink bude efektivnější.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.