Starší článek Novější článek

Nejlepší druhy kardia

  • Články o výživě a tréninku
  • před 7 lety

*Nejlepší druhy kardia*

V tomto článku si představíme ty nejlepší druhy kardia, které můžete provádět k efektivnímu spalování tuku, nejlépe to funguje po silovém tréninku, kdy naše energetické zásoby jsou předvyčerpané právě ze silového tréninku.

Rozlišujeme kardio s nízkou intenzitou a kardio a intervalové kardio s vysokou intenzitou(HIIT). Kardio s nízkou intenzitou vykonáváme po delší dobu při stejné ryhlosti, spalujeme přímo při něm. HIIT vykonáváme v intervalech, kde střídáme sprint (vysokou rychlost) s nízkou rychlostí v určitém poměru. Při tomto kardiu spalujeme v průběhu celého další dne, kvůli vysoké intenzitě při provádění.

Nejlepší druhy kardia s nízkou intenzitou:
chůze do kopce
rychlejší chůze
běh
kolo
rotoped
stepper
eliptický trenažer
plavání

Vyzkoušejte některé z těchto druhů kardia, například na 30 - 45 minut po silovém tréninku, tím skvěle podpoříte spalování tuků.

Nejlepší druhy kardia s vysokou intenzitou:
sprinty/běh
kruhové tréninky
sprinty na rotopedu / pomalejší jízda
švihadlo

U těchto typů kardia zkuste například 20 sekund naplno a 40 sekund oddychověji, opakovat po dobu 10 minut. Časem můžete poměr měnit například 30 sekund : 30 sekund

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.