Starší článek Novější článek

10 PRAVIDEL MODERNÍ VÝŽIVY 2.díl

  • Články o výživě a tréninku
  • před 7 lety

*10 PRAVIDEL MODERNÍ VÝŽIVY 2.díl*
- ostatní články na našem profilu

3. NESTRESUJTE SE ČASEM
Už toho bylo hodně napsáno o načasování živin. Ovšem že předtréninková i potréninková výživa je velmi důležitá, ale nehroťte to, pokud nejste profesionálové. Myslíme to tak, abyste se zbytečně nestresovali, že nestihnete svoje jídlo přesně v určitý čas. Vaše tělo nějak neochabne, pokud se například trochu zpozdíte. Stres také není nic dobrého pro vaše svaly z důvodu zvýšené hladiny kortizolu. Musíte najít, jak to bude vyhovovat vám.
Doporučení: Buďte v klidu. Budování svalů nemusí být tak komplikované, jak si myslíte, kvůli načasování živin. Budete mít i dobré i špatné dny, co se týče dokonalého načasování živin a suplementace.Ujistěte se, že máte zvládnutou předtréninkovou výživu v daný den a potréninkovou v podobě proteinu a například kusu ovoce. Pokud ostatní jídla načasujete ne tak dokonale, jak jste očekávali, nevadí. Jde o to, aby na konci dne, jste přijmuli tolik, živin, kolik máte na plánu.

4. CHYTŘE SE SUPLEMENTY
Doplňky stravy neboli suplementy jsou skvělá věc. Mohou vyvážit nedostatky ve vašem stravovacím plánu (suplementací minerálů, vitamínů, rybí olej, protein). Také mohou sloužit k dosáhnutí správného počtu makroživin, když je nepraktické to dostat pouze z jídla, například bílkoviny. Proteinovým nápojem si můžeme skvěle ulehčit jejich příjem a několik desítek gramů bílkovin dát právě z proteinového nápoje. Suplementy ale nenahrazují nic ve vašem stravovacím plánu, pouze ho doplňují.
Doporučení:Ne každý suplement se vyplatí a je dostatečně efektivní pro vás. Některé jsou pouze marketingovým tahem společností. Ujistěte se, že používáte suplementy, které vám opravdu něco přinášejí a fungují. Vždy si suplement vyzkoušejte na 4-6 týdnů, abyste poznali, zda funguje a neutráceli zbytečně vaše úspory. Mezi základní suplementy patří určitě například multivitamín, rybí olej, proteinovým nápoj, trávící enzymy, glutamin, arginin.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.