Starší článek Novější článek

10 PRAVIDEL MODERNÍ VÝŽIVY 1.díl

  • Články o výživě a tréninku
  • před 7 lety

*10 PRAVIDEL MODERNÍ VÝŽIVY 1.díl* :
- ostatní články na našem profilu


1. Jezte sacharidy
Jak se říká a říkalo po mnoho let, že sacharidy jsou špatné, tak nejsou tak úplně špatné. Špatné je pouze přejídání se jimi, jíst pouze jednoduché cukry a sacharidy složitě zpracovávané výrobou. Pokud chcete budovat čistou svalovou hmotu, potřebujete sacharidy jíst. Nejenom že vám dají energii do tréninků, ale také mají úlohu při budování svalů, nechají aminokyseliny dělat svou práci v podobě budování svalů.

Doporučení: Jezte dostatečný počet komplexních sacharidů v průběhu dne. Kolik ? Začněte na 4-5g sacharidů na kilogram tělesné váhy, pokud chcete nabírat čistou svalovou hmotu. Vyzkoušejte po dobu 4-6 týdnů, podle výsledků uvidíte, zda budete muset ubrat či přidat na sacharidech. Dělejte to ale po malých porcích, ať jsou výsledky co nejpřesnější, tudíž měnit o 25-50g sacharidů, záleží na vašich cílech.

2. DBEJTE NA TUKY
Ani ne tak dlouho zpátky vám bylo vnucováno mít ve stravě nízké množství tuků. Určitě víte o co jde, pokud již dlouho čtete všemožné články o výživě. Tuky nejsou důležité pouze pro svalový růst, ale pro celkové zdraví. Tuky pomáhají k sytosti, správné regulaci hormonů, metabolismu, rozpouštění vitamínů a další důležité životní funkce.
Doporučení:
Samozřejmě všeho moc škodí. Tuk obsahuje 9 kcal na 1 gram, což je více ve srovnání se sacharidy nebo bílkovinami. Začneme tedy na 1g tuku na 1kg tělesné váhy. Tuky ale čerpejte z těch správných zdrojů, jako jsou ryby, maso, avokáda, oleje, ořechy.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.