Starší článek Novější článek

4.díl článku 10 NEJČASTĚJŠÍCH CHYB PŘI NABÍRÁNÍ…

  • Články o výživě a tréninku
  • před 7 lety

*4.díl článku 10 NEJČASTĚJŠÍCH CHYB PŘI NABÍRÁNÍ SVALOVÉ HMOTY*:
- ostatní články najdete na našem profilu

7) Žádné kardio
To je velká chyba většiny těch, co chtějí nabrat svalovou hmotu. Nejčastějším důvodem je to, že nechtějí kardiem ztratit ani gram své nabrané hmotnosti. Musíme si ale říci, že 30 minut kardia jednou za týden, je velmi výhodné pro nabírání svalové hmoty. Zvyšuje například chuť na jídlo, takže lépe splníte množství živin, které potřebujete k růstu.
Kardio také zlepšuje kardiovaskulární systém, což je extrémně důležité, pokud cvičíte s těžšími váhami. Mnozí právě kvůli špatné vytrvalosti a kardiovaskulárnímu systému nemohou odjet tolik opakování s těžkou vahou, kterou by silově dokázali zvednout. Zadýchají se a musí sérii předčasně ukončit, i když mají ještě na 2 opakování.


8) Vynechávání jídel:
To je velmi častá chyba těch, kterým se těžko nabírá svalová hmota. Necítí hlad, tak přeskočí jídlo o hodinu nebo v horším případě úplně. Hladem se ale neřiďte v případě nabírání svalové hmoty, důležité je splnit počet živin, který máte určen, nikoliv pocit hladu. Tělo potřebuje v průběhu dne zásobu aminokyselin, aby mohlo tvořit nové svalové přírůstky, pokud jich dostatek nemá, nemůže je tvořit.
Pokud tedy budete přeskakovat jídla, tělo začne využívat vaše těžce vydřené svaly jako zdroj energie a začne je rozkládat a vy o svaly začnete přicházet.
Fáze přibírání svalové hmoty je fází, kdy potřebujete udělat pokrok. Využijte tedy tuto fázi co nejproduktivněji a vyhněte se chybám, o kterých mluvíme v tomto článku.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.