Starší článek Novější článek

1.díl 10 CHYB NEJČASTĚJŠÍCH CHYB PŘI NABÍRÁNÍ…

  • Články o výživě a tréninku
  • před 7 lety

Přinášíme vám *1.díl 10 CHYB NEJČASTĚJŠÍCH CHYB PŘI NABÍRÁNÍ SVALOVÉ HMOTY*:
- ostatní články na našem profilu

1) Nejíte dostatečně
Zaprvé musíme zmínit, že tuto chybu dělají spíše více ženy než muži, ve větším množství. Nesmíte se bát jíst dostatek živin, chápeme že nechcete přijít o vaše tvrdé a vyrýsované svaly, ale musíte se přece také určitým způsobem zlepšovat a nabalit na sebe nějakou kvalitní hmotu. Musíte se zbavit toho pocitu, že se bojíte najíst, abyste nepřibrali. Ze striktní diety to musíte dělat ale postupně, ne že zničehonic začnete jíst o tisíce kalorií více, to určitě ne, musíte postupně zvyšovat.

Bez energie a dostatečné zásoby živin pro vaše tělo, kalorického plusu (nejlépe o 300 kcal například), správného tréninku a rozložení makroživin nemůžete dělat pokroky v nabírání svalové hmoty. Ujistěte se, že přijímáte dostatek kalorií a makroživin, mikroživin. Musíte přijmout více energie, než vydáte.Možná přiberete malé procento tuku, ale určitě ne tak velké na úkor svalové hmoty, kterou získáte. Při dietě se pak přebytečného tuku zbavíte. Pro podrobnosti můžete navštívit profil Rady pro začátečníky zde na získejtělo, kde najdete konkrétně, jak makroživiny rozdělit.

2) Příliš mnoho strojů v tréninku
Mnoho cvičenců se velmi spoléhá na stroje ve svých tréninkových programech. S těmi všemi novými krásnými stroji, co by to nešlo že ? Jsou pohodlné, komfortní a jednoduché k použití. Pokud známe ale “motto” : “Přeměna postavy není lehká cesta”, tak nám dojde že to tak lehce asi nepůjde. Samozřejmě že i stroje mají své výhody, pokud je používáme správně nebo jimi prokrvíme svaly na konci tréninku. Nic ale není lepší než cvičení s volnými váhami a komplexní cviky.

Volné váhy, jednoručky nebo velké činky. Cviky jako dřepy, mrtvé tahy, přítahy, benche, tlaky by měly tvořit základ vašeho tréninkového plánu. Stimulují velký počet svalových vláken, což poté vede k maximálnímu růstu. Pouze pokud se vyčerpáte v tréninku ze základních cviků, můžete se dodělat jedním cvikem na stroji nebo na kladce, jinak nad tím nepřemýšlejte. Čím více svalů při tréninku zapojíte, tím více jich následně získáte, dejte pozor ale na správnou regeneraci, aby nedošlo k přetrénování.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.