Starší článek Novější článek

TOP 5 DOPLŇKŮ VÝŽIVY

  • Články o výživě a tréninku
  • před 7 lety

*TOP 5 DOPLŇKŮ VÝŽIVY*

Vitamíny
Nepodceňujte příjem vitamínů a minerálů, pro sportovce jsou totiž velmi důležité a jsou jedním z nejdůležitějších suplementů, snažte se ale určitý podíl přijímat z pevné stravy. Doporučujeme využívat multivitaminy jako doplněk stravy (například Nexgen Reflex).

Rybí olej
Rybí olej by určitě neměl chybět, pokud se bavíme o nejlepších doplňcích výživy. Rybí tuk také snižuje hladinu krevního tuku (triglyceridu), krevní tlak, zlepšuje průchodnost a pružnost cév, snižuje množství cholesterolu LDL. Omega-3 nenasycené mastné kyseliny si naše tělo nedokáže samo vyrobit, a proto je nutné zajistit jejich dostatečný příjem ve stravě.

Proteinový nápoj
Splnit svůj denní příjem bílkovin nebývá vždy jednoduché, pokud chcete čerpat pouze z pevné stravy. Proteinový nápoj může být velkým pomocníkem právě k tomu, abyste svůj příjem bílkovin splnili. Zkuste si vybrat například syrovátkový protein s obsahem bílkovin nad 70g na 100g prášku. Dejte si pozor, aby proteinový nápoj nebyl přislazován nebo zbytečně uměle slazen a barven.

Glutamin
Neesenciální aminokyselina glutamin je nejzastoupenější, nejrozšířenější aminokyselinou v krevní plazmě i ve svalech. To je důvod k tomu, abychom ji měli dostatek. L-Glutamin má antikatabolické účinky, což znamená, že pomáhá zamezovat svalovým úbytkům. Bez něj by svaly prakticky nemohly existovat. Chrání svaly před zraněním a urychluje regeneraci po tréninku. Za zmínku stojí i detoxikační účinky a podpora imunity. Doporučujeme 10-20g během dne. První polovinu přijměte v potréninkovém nápoji a druhou přijměte před spaním.


BCAA
BCAA jsou aminokyseliny, z kterých se také skládá naše svalstvo, tudíž bychom jich měli mít dostatek ke správnému svalovému růstu a regeneraci. Slouží k obnovení síly a chrání svalovou hmotu před poškozením. BCAA jsou skvělým pomocníkem při hubnutí a to právě kvůli ochraně svalové hmoty při redukci hmotnosti. Doporučujeme přijímat denně 15-20g.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.