Starší článek Novější článek

Jak na kulatý zadek ?

  • Fitness pro ženy
  • před 7 lety

*Jak na kulatý zadek ?*

Kulatý a pevný zadek je sen téměř každé ženy. Vytváří krásný vzhled postavy a působí velice atraktivně, navíc zvýrazňuje ostatní křivky na těle. Jak se k tomu dopracovat ?

Nejprve si musíme říci, že kulatý zadek si nevypěstujeme pouze hubnutím, škrcením jídla a neustálým běháním či chozením na páse. Chybí v tom jeden důležitý faktor a to posilování. Proč posilování ? Dojem kulatého zadku tvoří právě hýžďový sval, který musíme posilovat, aby byl hezky tvarovaný. Zároveň se musíme zbavit přebytečného tuku, aby zadek byl pěkně pevný.

Potřebujeme mít tedy správný jídelníček jako základ pro vytvarované pozadí a správný trénink. Posilováním nohou a hýžďového svalu můžeme dosáhnout vysněného pozadí. Doporučujeme cvičit speciálně zadek/nohy alespoň 2x do týdne, s tím, že nezapomínejte na ostatní části těla, které cvičte ve zbylých dnech aby postava byla rovnoměrná.

Z čeho by se měl skládat váš trénink na kulatý zadek ?
Základem by měly být hluboké dřepy, nejlépe se závažím(velkou činkou na zádech). Dřep stimuluje svalová vlákna na stehnech i na vašich hýždích, to ale neznamená, že budete obrovské a zalité hmotou. Pouze se svaly začnou správně zpevňovat a tvořit pěkný tvar pozadí. Dalším cvikem jsou výpady, tento cvik můžete provádět například s jednoručkami nebo s velkou činkou na zádech. Jedním z nejlepších cviků konkrétně na zadek je například Hip Thrust, ten určitě nevynechejte při tréninku v posilovně. Skvěle na zadky nohou a hýždě funguje také rumunský mrtvý tah, například variace s velkou činkou. Svůj trénink na nohy a zadek určitě sestavujte z výše popsaných základních cviků a nikoliv z cviků na strojích, ty nejsou tolik efektivní, jako právě tyto komplexní cviky. Nicméně na konci tréninku cviky na strojích použít můžete k dopumpování a prokrvení.

Rozepišme si příklad jednoho tréninku:
Dřepy s velkou činkou na zádech (4 série) 12op,10op,10op,8op
Výpady s jednoručkami (4 série) 10op- na každou nohu
Rumunský mrtvý tah s velkou činkou (4 série) 12op,12op,10op,10op
Hip Thrust (4 série) 10-12op

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.