Starší článek Novější článek

10 TIPŮ PRO EFEKTIVNÍ SPALOVÁNÍ TUKU

  • Rady pro začátečníky
  • před 7 lety

*10 TIPŮ PRO EFEKTIVNÍ SPALOVÁNÍ TUKU*

1) Mějte kontrolu nad tím, kolik přijímáte kalorií, bílkovin, sacharidů, tuků. Pokud vám jde o spalování, musíte být v kalorickém deficitu, doporučujeme -500 kcal. Nezapomínejte ale na správné rozložení makroživin a také na příjem vitamínů, minerálů, stopových prvků.

2) Pokud chcete efektivně spalovat tuk, zkuste zařadit kardio po silovém tréninku, například chůze do kopce po dobu 30 minut.

3) Zařazujte do svých tréninků v posilovně především základní cviky jako dřepy, mrtvé tahy, přítahy, výpady, tlaky, benche a další komplexní cviky. Tyto cviky by pro vás měly být důležitější, než cviky na stroji.

4) Nebojte se zařazení kofeinu nebo nakopávačů na bázi kofeinu. Pokud zařadíte před tréninkem, budete poté mít na trénink více energie, budete soustředěnější a můžete odcvičit i intenzivnější, tudíž i efektivnější trénink.

5) Snažte se v průběhu dne zařazovat komplexní sacharidy s nízkým glykemickým indexem. Budete tím držet stabilní hladinu inzulinu a hlavně pocit sytosti.

6) Snažte se držet nižší příjem sacharidů, naproti tomu držte vyšší příjem bílkovin(+-2g/kg) a vyšší příjem tuků (+-0,8 - 1g/kg).

7) Zapojujte do svých tréninků také supersérie, shazované série, nejen že tím šokujete danou svalovou skupinu, ale také spálíte větší množství energie, tudíž i tuku.

8) Každou svalovou partii procvičujte alespoň 2x za 7 dní, toho docílíte, pokud vaše frekvence tréninků bude vyšší, například 4-6x do týdne.

9) Využívejte zrcadlo jako hlavní obraz vašeho zlepšení, úbytek na váze je pěkný, nevíte ale, zda se jedná konkrétně o tuk, můžete se zbavovat také svalové hmoty nebo vody právě více, než tuku.

10) Zařazujte dny, například jednou za 5-7 dní, kdy nasadíte vyšší příjem sacharidů, váš metabolismus se postupně zpomaluje a hubnutí se stává méně efektivním, pokud jednou za čas vašemu tělu dopřejete opět dostatek energie, metabolismus se opět dostane do původních obrátek.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.