Starší článek Novější článek

10 KVALITNÍCH PROTEINOVÝCH JÍDEL 1.díl

  • Články o výživě a tréninku
  • před 7 lety

*10 KVALITNÍCH PROTEINOVÝCH JÍDEL 1.díl* (ostatní články u nás na profilu) :

1) Vejce
Myslíme tím opravdu celá vejce, ne jen bílky. Zatímco bílky jsou bohaté na bílkoviny, chybí jim všechny úžasné živiny, které najdeme právě ve žloutku.
Celá vejce jsou jednou z výživově nejkvalitnějších a nejvyváženějších surovin, kterou můžete použít. Když konzumujete vejce, konzumujete celek, ne jen kus masa ze zvířete. To dělá vejce kvalitní surovinou a perfektním základem pro každou dietu s cílem nabrání svalové hmoty.
Vejce jsou také ekonomickou volbou a obsahují dobrý mix bílkovin a tuků. Jedno vejce má přibližně 70 kcal a 7 gramů bílkovin. Můžete tedy zkonzumovat kvalitní živiny a proteiny bez toho, že přijmete tunu kalorií. Potřebujete ale více než jen bílkoviny k budování svalstva, nevynechávejte žloutky.
1.tip - Můžete přidat do vaší diety několika způsoby. Můžete si je připravit vařené, dát si pak do salátu nebo si udělat omeletu na pánvi s minimálním množstvím oleje.
2.tip - Jste otrávení z loupání skořápky ihned po uvaření ? Zkuste je dát do studené vody na 15 minut po uvaření.
3.tip - Udělejte si košíčky z vajíček. Nakrájejte si šunku a sýr a s vejcem dejte do formy na košíčky. Pečte, dokud vejce nejsou uvařená. Vždy se snažte mít v lednici alespoň 8-12 vajec. Je to skvělé pro to, když máte nouzi a potřebujete rychlé proteinové jídlo.
4.tip -Pokud nemáte rádi obyčejná vařená vejce, zkuste nakládaná. Uvařte vejce, nechte a vychladnout a dejte do sklenice s uzávěrem. Přidejte vodu a jablečný ocet. Přidejte koření, například papričky jalapeňo, mletý česnek, cibuli, hořčičná semínka a tak dále.

2) Syrovátkové izoláty (proteinové nápoje)
Proteinové nápoje mohou být velmi důležitou částí jídelníčku. Je to pohodlné a lehké na přípravu a můžete pomocí nich do sebe dostat přes 20g bílkovin na jednu odměrku prášku. Jedna odměrka má průměrně 120 kcal a nápoj si můžete udělat do shakeru a vzít si ho kamkoliv, na výlet, do třídy nebo na dlouhou jízdu na kole.

1.Tip - Udělejte si vaši oblíbenou ovesnou kaši a zkuste do ní přidat odměrku vašeho oblíbeného proteinového nápoje. Je to jednoduchá cesta, jak výborně ochutit vaši ovesnou kaši a přidat bílkoviny do vaší snídaně.
2.Tip - Ušetřete peníze tím, že si koupíte větší pixlu proteinu. Je výhodnější si koupit například 2kilovou pixlu než pouze 1kilovou. Určitě tím ušetříte z dlouhodobého hlediska.
3.Tip - Potřebujete rychlé výživné jídlo s vysokým obsahem proteinu? Udělejte si proteinový nápoj, k tomu kus ovoce a hrst mandlí.

3) Hovězí maso
Může to znít jako samozřejmost, ale hovězí maso je chutné a výživné. Existuje v různých podobách, od mletého hovězího masa, které může být použito do hamburgerů až ke steakům. Hovězí maso je bohaté na bílkoviny, plné kreatinu, železa a vitaminu B12. Ve skutečnosti má 8krát více B12, 6krát více zinku a 2,5krát více železa než kuřecí maso.

1.Tip - Chcete si užít svůj steak ? Zkuste smíchat ¼ hrnku zakysané smetanu, ⅛ chilli omáčku a lžičku drceného česneku a vytvořte si skvělou omáčku ke steaku. Je to lehké a rychlé, přidá na výborné chuťi a přidá kvalitní tuky do vašeho jídelníčku.
2.Tip - Pokud chcete přidat do svého jídelníčku kalorie navíc, abyste jich měli dostatek pro přibírání svalové hmoty, zkuste jíst mleté hovězí, které má o trochu více tuku. Také vám to může ušetřit peníze.
3.Tip -Vědeli jste, že si můžete udělat své domácí hovězí jerky za pomocí mletého hovězího, koření a trouby ? Sůl, pepř a kilo mletého hovězího. Lehce potřete pekáč olivovým olejem. Tloušťka hovězího masa na pekáči by měla být 6 milimetrů. Pečte na 170 stupňů v troubě po dobu 8-12 hodin. Poté nakrájejte na proužky a je hotovo.
4.Tip - Zkuste kombinaci dijonské horčice a worchestrové omáčky. Poté tento dip použijte k vašemu steaku.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.