Starší článek Novější článek

Jak na ploché břicho ? - 2.díl

  • Fitness pro ženy
  • před 7 lety

*Jak na ploché břicho ? - 2.díl*

Minule jsme skončili u toho, jak bychom si měli tedy nastavit náš kalorický příjem a jaké makroživiny u toho rozlišujeme, víme kolik kalorií obsahují bílkoviny, sacharidy a tuky. A dnes se podíváme na to, jak tyto makroživiny správně rozdělit.

Příjem vašich bílkovin si zkuste nastavit na 1,5-2g na kilogram tělesné váhy, tuky na 0,6-1g na kilogram tělesné váhy a zbytek energie čerpejte ze sacharidů.

Udělejme si příklad na 80kg slečnu, která chce redukovat tuk při příjmu 1800kcal:

Bílkoviny: 140g bílkovin
Sacharidy: 175 sacharidů
Tuky: 60g tuku
= 1800 kcal

Bílkoviny, sacharidy a tuky čerpejte z těch nejlepších možných zdrojů, tyto zdroje najdete jako samostatný článek na profilu Rady pro začátečníky. Hlavně nezapomínejte také na příjem mikroživin a stopových prvků.

Pokud tedy jsme pochopili a máme správně nastavený jídelníček, můžeme se pustit do cesty za plochým břichem. Tuk půjde postupně z těla, tudíž i z vašeho břicha.

Tento proces ale velmi znásobíme tím, že zařadíme i vhodný trénink. Nejlépe ten trénink, při kterém spálíme velké množství energie, takže i tuku. Doporučujeme cviky jako jsou dřepy, výpady, zanožování a další cviky, které spalují velké množství energie. Nejlepší volbou je začít chodit do posilovny a mít vhodný tréninkový plán nebo je také velmi efektivní mít svůj tréninkový plán na doma.

Příště vám takové tréninkové plány rádi rozepíšeme, těšíme se u 3.dílu :)

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.