Starší článek Novější článek

20 chyb, kterým se vyhněte v dietě a cvičení - 1…

  • Fitness pro ženy
  • před 7 lety

*20 chyb, kterým se vyhněte v dietě a cvičení - 1.díl*
- více článků najdete na našem profilu

1)Módní diety
3-denní diety, 7-denní dieta, Jablková dieta a tak dále. Žádná z těchto diet vás nenaučí správné stravovací návyky, pouze vám řeknou, co jíst na pár dní. Slibují vám rychlý úbytek na váze, omezují výběr potravin, některé se soustředí na vybraná jídla. Nenaučíte se tedy dlouhodobě stravovat a pracovat se svým tělem. Vyhněte se jim !

2) Vynechávání jídel nebo jíst jednou za den
To sníží vaší hladinu cukru v krvi, to vám způsobí touhu po sladkém kalorickém jídle, tudíž ve výsledku neodoláte. Vhodnou dlouhodobější cestou je jíst 4-5 jídel za den místo 2 velkých, kvůli stabilní hladině cukru v krvi a kontrole chuti.

3) Žádné cvičení, pouze dieta
Místo toho myslet ve smyslu: “Potřebuju zhubnout na váze”, raději přemýšlejte ve smyslu získat pevnou postavu, pěkné křivky a nízké procento tuku. Cvičení není jen pro spalování tuků, ale také pro zpevňování postavy a zlepšování kardiovaskulárního systému.

4) Pouze kardio
Dobře, pokud děláte pouze kardio, je to lepší než se válet doma na gauči, to ano. Ale kardio nebuduje svaly během dosahování vaší cílové váhy. Pokud budete dělat pouze kardio, budete přicházet o svalovou hmotu, vaše postava tedy nebude vypadat vůbec atraktivně. Dobrý tréninkový plán obsahuje také posilování, kvůli zpevnění a zvýraznění postavy, cvičení v posilovně také zrychluje váš metabolismus, protože svaly pálí tuk až 24 hodin po jejich cvičení. Nebojte se, nebudete vypadat objemně jako muži. Budete vypadat zdravě, sexy a zpevněně, právě díky posilování. Klíčem k úspěchu je tedy posilování, kardio a dobrý jídelníček.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.