Starší článek Novější článek

3 nejčastější chyby, které děláte při hubnutí - 2…

  • Fitness pro ženy
  • před 7 lety

*3 nejčastější chyby, které děláte při hubnutí - 2.díl*

2) Trávit věčnost na běžícím páse

Druhou největší lží o lidském hubnutí je to, že musíte strávit hodiny na běžícím páse, abyste zhubli. To může být ale naopak kontraproduktivní pro váš cíl hubnout, pokud jste přepracovaní z vašeho zaměstnání nebo jste ve stresu mimo posilovnu.
Zmírnění stresu ve vašem životě je obrovským pomocníkem k tomu redukovat váš tuk, protože se snižuje produkce stresového hormonu kortizolu. Kortizol může způsobit ukládání nadbytečného tuku. Pokud hodina a půl kardia vám přinese další stres, hladina kortizolu se zvýší, což zrovna nepotřebujete.
Takže místo nekonečného chození na páse, radši zařaďte kratší a intenzivnější trénink. Můžete to použít téměř na jakýkoliv cvik, například skákání přes švihadlo nebo rotoped či cviky s ketllebelem.

Je důležité si uvědomit, že v tomto tréninku budeme potřebovat intenzivní úsilí v průběhu každého pracovního intervalu pro získání výsledků. Pro začátek si nastavte poměr 1:3, poměr intenzivní práce a odpočinku, což například znamená že intenzivní cvičení naplno trvá 30 sekund, poté následuje pauza 90 sekund. Toto opakujeme desetkrát v jednom tréninku. 10 kol tohoto HIIT tréninku vám bude trvat 20 minut.

Poté co zvládnete poměr 1:3, zkuste 1:2, dokud nedokážete se dostat na poměr 1:1. Nejenom že tento typ tréninku odbourá váš tuk, ale také budete mít více času na odpočinek a relaxaci po zbytek dne

3) Cvičit pro odbourání tuku z určité části těla

Třetí největší lží o ženském hubnutí je to, že můžeme odbourat tuk pouze z určité části těla, která se nám nelíbí. Mnozí věří, že získají ploché břicho nebo že vyrýsují ruce tím, že budou dělat neustále sedy-lehy nebo cvičit s 3kg jednoručkami na ruce. To je chyba.

Hubnutí neprobíhá na konkrétním místě, což znamená že nemůžete zredukovat váš tuk na břiše tím, že budete dělat více sedů-lehů. Když spalujete tuk, vaše tělo si nevybírá konkrétní místo, z kterého bude tuk brát, ale bere si ho z celého těla. Netrénujte tedy konkrétní část těla, kvůli domnění, že na oné části zhubnete tuk, budete tím totiž akorát zanedbávat ostatní části vašeho těla. Vždy trénujte celé tělo a uvidíte lepší výsledky, než když strávit všechen čas v posilovně tím, že budete dělat sedy-lehy a kardio.

Místo trénování určité části těla se zaměřte na tělo jako celek. Provádějte základní cviky, jako jsou například dřepy a výpady a budujte svaly. Dokonce i když hubnete, vaším cílem během tréninku je tvořit nebo udržet svalovat hmotu. Pro ženy je velice důležité se soustředit i na vršek těla protože se především zaměřují pouze na nohy a břicho, tyto partie jsou poté u nich nejsilnější.

Pokud trénujete pro lepší výsledky, co se týče přeměny postavy, provádějte 3 tréninky v posilovně týdně a zařaďte HIIT kardio do tréninku. Uvidíte, že přijdou výsledky, pokud budete mít samozřejmě vyřešenou stravu.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.