Starší článek Novější článek

5 TIPŮ PRO PŘIBÍRÁNÍ ČISTÉ SVALOVÉ HMOTY

  • Články o výživě a tréninku
  • před 7 lety

*5 TIPŮ PRO PŘIBÍRÁNÍ ČISTÉ SVALOVÉ HMOTY *

1) Přijímejte dostatek živin ! Pokud chcete přibírat svalovou hmotu, musíte každý den přijímat vhodné množství bílkovin, sacharidů a tuků. Spočítejte si váš celkový denní energetický výdej, k němu přidejte cca 300 kcal, abyste se nacházeli v kalorickém surplusu. (Pokud vám vyšlo například, že máte výdej 2600kcal, váš příjem by měl být 2900 kcal). Poté množství kalorií rozdělte do jednotlivých makroživin, doporučujeme okolo 1,8-2g bílkovin na 1kg tělesné váhy, 0,8-1g tuku na 1kg tělesné váhy. Zbytek energie čerpejte ze sacharidů.

2) Zbytečně se nepřejídejte ! Samozřejmě, že pokud chceme přibrat, jíme o něco více jídla, než při redukci. Neznamená to ale jíst vše, co uvidíte nebo na to budete mít chuť. Správný spočítaný jídelníček je základem přibírání čisté svalové hmoty. Pokud se budete totiž přejídat, můžete přibírat o mnoho více do tuků, než do svalů.

3) Cvičte komplexní cviky v posilovně ! Dalších z velmi účinných rad pro přibírání svalové hmoty, proč ? Zaprvé, cvičením základních cviků stimulujeme větší počet svalových vláken, než při cvikách na strojích či kladkách. A zadruhé mají větší hormonální odezvu v podobě testosteronu, který je zodpovědný za náš svalový růst. Základní cviky jsou například Dřepy s velkou činkou, Mrtvý tah, Bench-press, Tlaky s jednoručkami, Push-press, Shyby, Přítahy s velkou činkou nebo jednoručkou, Tlaky s velkou činkou nad hlavu a další. Základem je ale správná technika.

4) Dostatečně regenerujte ! Pokud budete cvičit v posilovně každý den, může se stát to, že vaše tělo právě kvůli nadměrné zátěži a nedostatku regenerace přestane nabírat svalovou hmotu. Svaly totiž nerostou v posilovně, ale při spánku a odpočinku. V posilovně pouze svalová vlákna poškodíme. Vždy v týdnu byste měli mít minimálně 1-2x úplné volno. Každé tělo je ale jiné, někdo potřebuje více, někdo méně. Musíte poznat své tělo.

5) Mějte trpělivost ! Vyrýsovanou svalnatou postavu nevybudujete za den nebo týden. Vítězem bude nakonec vždy ten, kdo vydrží. Mnoho lidí začne s velkou motivací, ale po měsíci skončí, protože nevidí, že by se jejich postava nějak extrémně změnila. Postava se mění postupně a je to dlouhodobý proces ! Vydržte


Pokud chcete sestavit jídelníček nebo tréninkový plán na míru, klikněte zde :
https://shop.ziskejtelo.cz

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.