Starší článek Novější článek

2.díl článku: 10 NEJČASTĚJŠÍCH CHYB PŘI NABÍRÁNÍ…

  • Články o výživě a tréninku
  • před 7 lety

Přinášíme vám *2.díl článku: 10 NEJČASTĚJŠÍCH CHYB PŘI NABÍRÁNÍ SVALOVÉ HMOTY*:

3) Vyhýbání se sacharidům
Sacharidy jsou důležitou složkou procesu přibírání svalové hmoty, jsou skvělým zdrojem energie pro tělo, tudíž i do vašich silových tréninků. Rychlejší sacharidy jsou vhodné po tréninku, vystřelí hladinu inzulinu a naplní vaše svaly glykogenem. Také pomáhájí dostat lépe aminokyseliny do vašich svalů a zlepšují syntézu bílkovin po tréninku. Komplexní sacharidy s nižším glykemickým indexem se hodí například ke snídani nebo v průběhu dne, drží stabilně inzulin. Zdroje komplexních sacharidů jsou například rýže, vločky, batáty, těstoviny. Ty rychlejší sacharidy můžeme čerpat například z ovoce.

4) Nedostatek regenerace
Váš cíl ve fázi nabírání je přibrat převážně čistou svalovou hmotu. Mnozí si ale neuvědomují, že svaly nerostou v posilovně, ale mimo ni, při odpočinku. Dokonce i někteří zkušenější cvičenci pokládají za nemožné trochu snížit svou frekvenci tréninků, kvůli regeneraci. Přicházejí tím ovšem o maximální svalový růst. Pokud jíte dokonale, máte dokonalý trénink, ale máte nedostatečný odpočinek nebo pauzu mezi jednotlivými tréninky, může váš trénink působit kontraproduktivně a můžete o svaly přicházet nebo nepřibírat v takové míře, v jaké byste za normálních okolností regenerace a odpočinku přibírali.

Vaše tělo logicky potřebuje dostatek spánku, kdy se vaše svaly budou obnovovat a růst po těžkých trénincích. Pokud cítíte, že svaly jsou opravdu unavené a že nepodáte ani zdaleka takový výkon, jako vždy, vynechejte daný trénink a naplánujte ho na další den, uvidíte, že jste udělali správně. Nezanedbávejte tento faktor ! Sval se zregeneruje orientačně 48 hodin po silovém tréninku, je to ale individuální

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.